1.2.2022. 16:00
0
Mobilni tim MZKS vakcinisao uposlenike UNDP-a i studente Medicinskog fakulteta u Sarajevu
Mobilni tim za vakcinaciju Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo jučer i danas vršio je terensku vakcinciju uposlenika UNDP-a, ali i studenata Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

I jedni i drugi mogli su birati vakcine Pfizer, Moderna, Sinopharm i Sinovac za prvu, drugu i treću dozu. Za vakcinaciju na ovaj način odlučilo se oko 30 uposlenika UNDP-a. Udruženje studenata Medicinskog fakulteta u Sarajevu, u saradnji sa Ministarstvom zdravstva KS, odlučilo je da na ovom fakultetu organizira akciju vakcinacije svojih studenata. U terminu od 11 do 14 sati, na ovom fakultetu vakcinisano je preko 80 studenata. 

Predsjednica Udruženja studenata Medicinskog fakulteta u Sarajevu Ema Smajlović, ovom prilikom, je kazala da su se na ovaj korak odlučili jer smatraju da je vakcinacija jedini odgovor koji imamo trenutno na pandemiju Covid-19, te da kao budući zdravstveni radnici osjećaju odgovornost da pokažu primjer drugim studentima, ali i sugrađanima.


Također je pozvala sve one koji se još nisu vakcinisali da to što prije učine. Student ovog fakulteta Eldar Ganjgo danas je došao po svoju prvu dozu. Kazao je da misli da je to dobra opcija, prvenstveno zbog toga što vakcinacija smanjuje mogućnost teže kliničke slike.


"Misli i da bi bilo mudro da svi studenti Univerziteta u Sarajevu slijede naš primjer i vakcinišu se"
, kazao je.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.