2.2.2022. 22:46
0
Dodik: Čović je realan i racionalan političar
Lider HDZ-a BiH Dragan Čović je realan i racionalan političar i meni je veoma drago što je bio na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS, naglasio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik gostujući u Dnevniku 2 RTRS.

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović veoma je jasno rekao svoje stavove na posebnoj sjednici NSRS. Dodik je istakao da je saradnja sa Hrvatima korisna za RS, prenose Vijesti.ba. 



- Čović je rekao je da mene i njega često povezuju, ali on je sam naglasio da više sjedi sa Bakirom Izetbegovićem nego sa Miloradom Dodikom. Veoma sam zahvalan što je došao i to govorio. On je prijatelj i Srba i Bošnjaka. Adekvatno zastupa svoje interese. Kada bi slušali glas opozicije, ako je išta vrijedilo na posebnoj sjednici onda je to ovo što je istakao Dragan Čović, poručivši poslanicima da čuvaju RS - istakao je Dodik.



Član Predsjedništva BiH naglasio je da je za vrijeme vladavine SDS-a RS bila izložena pritiscima HDZ-a, SDA, ali i međunarodne zajednice.

- Kako bi se danas prema nama odnosili Evropska unija, NATO, međunarodna zajednica da mi majorizujemo Hrvate kao što to rade Bošnjaci? Kako bi se hrvatska država i politika odnosila prema Republici Srpskoj? Da li bi čuli predsjednika Milanovića koji govori veoma racionalno i tačno. Za nas je veoma korisno da sarađujemo, i da ta saradnja nikada nije bila usmjereno protiv Bošnjaka - rekao je Dodik.


On je napomenuo da poštuje Bošnjake u BiH, ali ne i njihove politike.

- Oni teže da BiH bude nacionalna država, i po tom konceptu Srbi i Hrvati bi trebali da budu manjina, što mi nikada nećemo dozvoliti - poručio je Dodik.



(Kenan Bešlija)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.