4.2.2022. 16:24
0
Sin heroja Vukovara "uništio" Čovića zbog izjave u NSRS-u: U temeljima RS-a je genocid, onako nešto može izjaviti samo ratni zločinac
Bojan Glavašević, zastupnik Kluba zeleno-lijevog bloka u hrvatskom Saboru, obratio se jučer prisutnim zastupnicima u ovoj instituciji susjedne zemlje.

Glavašević, inače sin heroja Vukovara i jednog od najpoznatijih ratnih izvještavača Siniše Glavaševića, komentarisao je obraćanje lidera HDZ-a Dragana Čovića na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

- Kolege i kolegice, zaigrajmo na trenutak igru "Kako postati milijunaš?" uz pitanje kome pripada izjava "Čuvajte Republiku Srpsku, toliko ste emocija ovdje iznijeli da vam svi mogu zavidjeti?", upitao je Glavašević.

Kao ponuđene odgovore dao je osuđene ratne zločince iz političkog i vojnog vrha Republike Srpske, Radovana Karadžića, Biljanu Plavšić i Ratka Mladića. Četvrti ponuđeni bio je lider HDZ-a BiH, Dragan Čović, koji i jeste autor ove izjave koju je dao prije samo nekoliko dana.

On dodaje kako bi svako pomislio da takvu izjavu može dati samo ratni zločinac ili velikosrpski nacionalist.

- Svako bi pomislio, znajući da u temeljima Republike Srpske leže genocid, etničko čišćenje, masovna ubistva i progon bh. Hrvata i Bošnjaka, da bi ovakvo što mogao izjaviti samo razjareni ratni zločinac ili kakav velikosrpski nacionalist. Ovakvo nešto bi mogao izjaviti neko ko ne želi Hrvatima u BiH dobro, rekao je Glavašević.

Čovića, kako kaže Glavašević, niko nije optužio za izdaju ili za to da je izjednačio žrtvu i agresora.

- Niko da se zacrveni od srama, niko da vikne - izdajnik, niko da ga optuži da je izjednačio žrtvu i agresora, počasni doktor Zagrebačkog sveučilišta Dragan Čović za cijeli HDZ i desnicu nije problem, pa ni kad legitimira politički entitet koji leži na kostima hiljada nevinih civila koje je uništio rat, kazao je on.

U zaključku svoje izjave, Bojan Glavašević je osuo žestoku "paljbu" po HDZ-u Hrvatske, zato što niko iz te stranke nije osudio govor Dragana Čovića.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.