7.2.2022. 17:19
0
Vijećnicu Aidu Pašić posjetila policijska patrola: Policija obilazi i vijećnike zbog javnih istupa na društvenim mrežama
Vijećnicu u Gradskom vijeću Cazina Aidu Pašić, jedinu ženu u ondašnjem Klubu SDA, posjetila je policijska patrola, po prijavi osobe čiji je ona slučaj kritikovala, jer ima policijski dosje, a zaposlena je u njenoj bivšoj školi u Cazinu. Ovo nije prvi put da joj policija dolazi zbog njenih javnih istupa, a grad Cazin je među prvima u Federaciji po broju sličnih predmeta. Policija, koja je često i sama maltretirana zbog društvenih mreža, prema njoj je bila korektna.

Oni su pogledali sve moje objave i izvinili se na smetnji, rekavši da tako moraju postupiti na svaku prijavu. Nakon što su uvidjeli da nikoga ne prozivam imenom niti da se služim vrijeđanjima, rekli su mi da sam fer i da se toga držim i dalje, ispričala nam je Pašić.

Kako nam je kazao predsjedavajući Skupštine USK-a Razim Halkić, SDP namjerava vrlo brzo stati ukraj prozivkama i vrijeđanjima tako što će internet i društvene mreže proglasiti javnim prostorom kako bi se otkrili svi oni anonimni profili i portali koji zadaju brige političarima, ali i građanima.

- Trebamo biti iskreni, realni i objektivni, tako najbolje čuvamo slobodu govora. Smatram da je Kanton u dubiozi i ova kriza ne može donijeti ništa dobro građanima. A s obzirom na curenje u javnost drskih izjava samog premijera, ja sam duboko razočarana takvim ponašanjem. Mislim da je davno bilo vrijeme da on podnese ostavku - cijeni Pašić.

Ona smatra da većina medija u USK-u jeste pod papučom premijera USK-a Mustafe Ružnića i stranke NES, te da predsjedavajući Skupštine Razim Halkić više radi za njih nego za svoj SDP.

- Halkić bi trebao biti glas razuma i mora da se izdigne iz toga, a naš posao u opoziciji jeste da kritikujemo, na što i građani imaju pravo, zaključuje ona. 


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.