9.2.2022. 23:23
2
Begija Smajić se našla na udaru i Gorice Dodik: Prima "genocidnu" platu da bi vrijeđala srpski narod i njegovu vojsku
Begija Smajić, zastupnica Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Narodnoj skupštini bh. entiteta Republike Srpske (NSRS), našla se na današnjoj sjednici u Banjoj Luci na udaru srpskih zastupnika nakon što je kazala da je Vojska RS-a presuđena za genocid.

Osim toga, nije izostala ni reakcija kćerke člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Gorice Dodik, koja je mišljenja da Smajić prima “genocidnu platu” da bi vrijeđala “srpski narod”.

– Da li će Begiji Smajić biti dozvoljeno da i dalje učestvuje u radu NSRS, da prima “genocidnu” platu da bi vrijedjala Srpski narod i njegovu vojsku,a sve to da prenosi RTRS?! Malo li je… – napisala je Gorica na Twitteru.



Podsjećamo, tzv. Vojska Republike Srpske je u više haških presuda označena kao izvšilac genocida. Između ostalog, rješavajući po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije ( tužba pokrenuta 1993. godine protiv tadašnje Savezne Republike Jugoslavije-SRJ ), Međunarodni sud pravde (ICJ) je utvrdio odgovornost Srbije zbog kršenja Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida, a istom presudom direktnim izvršiocima genocida označeni su Vojska i Policija Republike Srpske (RS).

(Ajdin Balićevac)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.