12.2.2022. 17:03
0
Proslavljena glumica Tanja Bošković odlučila da donira organe i tako učinila jako humano djelo
Ona je podržala peticiju o transplataciji organa "Donorstvo je herojstvo" nakon čega je objasnila zašto je potpisala donorsku karticu.
 

Ona je podržala peticiju o transplataciji organa "Donorstvo je herojstvo" nakon čega je objasnila zašto je potpisala donorsku karticu.


"Jako je plemenito kada shvatimo da onog časa kad krenemo na put ka Gospodu, tamo gde odlazimo organi nam neće više biti potrebni, a nekome mogu doneti život na ovoj zemlji", objasnila je Tanja Bošković, prenosi Telegraf.

"Dati, učiniti nešto za drugu osobu je osnovna stvar koju svi treba da uradimo", istakla je.


Legendarna glumica je svima nama očitala važnu lekciju o današnjim vrijednostima.


"Ova civilizacija je ponudila 'ja' kao početak, sredinu i kraj svega, a to nije dobro.Dozvoljene su laži, manipulacije, čak je to prihvatljivo ponašanje ljudi i pojedini smatraju da su mnogo pametni kada nekoga prevare", rekla je ona.


"Zakazali smo kao roditelji, nismo našoj deci uspeli da prenesemo smisao našeg postojanja, a to je da ljubimo svoga bližnjega i učinimoovaj svet boljim. Čovek sebi mora da postavi moralno pitanje - Šta mogu da učinim za drugog i kada ništa ne mogu za sebe?", zaključila je Tanja Bošković.



(Kenan Bešlija) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.