15.2.2022. 23:15
1
Krivić kritikovao Fortu: Ostavi Kapu na miru, grad je u haosu. Onaj urušeni wc je najmanji problem!
Premijer KS Edin Forto sinoć je, maliciozno, želeći negirati i omalovažiti nečiji višegodišnji rad i trud, objavio fotografije prostorija u "Skenderiji" - napisao je na početku objave političar Anis Krivić obraćajući se javno Edinu Forti, premijeru Kantona Sarajevo.

Kompletna situacija razvila se nakon objave fotografija iz sarajevskog Doma Mladih od strane Forte i upućivanja poruka o (ne)radu bivšeg direktora Amera Kape. Nije mu ostao dužan Krivić, braneći svog partijskog kolegu Amera Kapu, iz SBB-a,  napisao mu je ( poruku Forti) sljedeće:

- Raspitao sam se danas među uposlenicima i saznao da se prostorije koje je premijer fotografisao nalaze negdje ispod Doma mladih, da nikad nisu obnovljene niti korištene, jer u sklopu Doma mladih postoje moderno opremljeni toaleti.  Jasno se naslučuje loša namjera premijera.  Ali, ma koliko se Forto trudio predstaviti ga lošim, ostat će upamćeno da je Amer Kapo  kao direktor "Skenderije" sa svojim timom i svim radnicima napravio ogroman uspjeh, pa je od firme gubitaša i pred stečajem, napravio zdravo i reprezentativno preduzeće. - navodi Krivić i dodaje:

"To, na kraju krajeva vide svi koji dođu na plato "Skenderije". Ili dovedu svoju djecu na jednu od dvije, prave ledene plohe u našem gradu.   Pošto se Forto, očito u radno i slobodno vrijeme, više voli baviti fotografijom i drušvenim mrežama, nego poslom i obavezama premijera za što je debelo plaćen, pitam se zašto ne objavljuje i druge fotografije iz grada i KS."


OBIŠAO GRAD I FOTOGRAFIJAMA OPISAO FORTIN RAD

"Kad neće premijer, nije mi bilo teško danas, umjesto njega, napraviti par fotografija, koje na najbolji mogući način predstavljaju i Fortu i njegovu stranku i njegovu Vladu.  Premijeru Forto, otkad ste došli na čelo Vlade svi kapitalni prijekti su obustavljeni, Nad Sarajevom nema nijednog krana, Gras nam propada, Iskopali ste grad, radnika nigdje, a građane mjesecima ostavili da se pate s javnim prijevozom, grad nikada nije bio prljaviji...",  naveo je Krivić.


Uprite prstom, premijeru, u kapitalni projekt kojim se možete pohvaliti. Nema ga.  O katastrofalnoj sigurnosnoj situaciji u KS, o kojoj vi, kako i sami kažete, ne znate ništa, ćemo drugom prilikom.  Ostalo vam je samo da se slikate ili kitite tuđim perjem.

Kompletnu objavu pročitajte/pogledajte na OVOM linku:




U pitanju je ova Fortina objava:


(A. Mujezinović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.