17.2.2022. 8:12
0
Memić, Dragičević i Feraget u Tužilaštvu BiH: Intenzivirati istrage za ubistva Dženana i Davida
Na Sudu BiH danas će biti nastavljeno suđenje u slučaju Zijad Mutap i drugi (slučaj Dženan Memić), a svjedočit će četiri svjedoka od kojih su tri zaštićena.

Nakon suđenja u Tužilaštvu BiH bit će organizirani sastanak Muriza Memića, Davora Dragičevića, advokata Ifeta Ferageta, postupajućih tužilaca u ovim predmetima Ćazima Hasanspahića, Dubravka Čampare, Ozrenke Nešković i v.d. glavnog tužioca Milanka Kajganića.

Feraget uoči današnjeg sastanka nije mogao otkrivati detalje onoga šta će reći tužiocima, ali rad na predmetima ubistva mladića Dženana Memića i Davora Dragičevića mora se intenzivirati.

“Mi smo ispočetka bili izuzetno strpljivi. Mi svih ovih godina poštujemo pretpostavku nevinosti i čak smo i branili Ljubu i Bekriju Seferovića koji su tada bili optuženi da su uzrokovali saobraćajnu nesreću. I u predmetu ‘Dragičević’ također povratka više nema", kazao je advokat Feraget na press konferenciji 15. februara.

U slučaju Memić proces za navodnu saobraćajnu nesreću pravosnažno je okončan oslobađajućom presudom Seferovićima koju je izrekao Vrhovni sud FBiH u julu 2021. godine. Sudsko vijeće je u svojoj presudi navelo da nema dokaza da je došlo do saobraćajne nesreće niti da se događaj desio onako kako je navedeno u optužnici Tužilaštva KS. 


(Patria/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.