24.2.2022. 9:45
0
U Sarajevu i Tešnju SIPA započela pretrese u akciji 'Falš'
FOTO: Ilustracija
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA) su danas (24.2.2022. godine) u sklopu operativne akcije "Falš", na području Sarajeva i Tešnja, započeli pretrese jednog fizičkog i tri pravnih lica, na šest lokacija.

Pretresi su vrše zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Krivotvorenje isprava“ iz člana 373., „Prijevara u privrednom poslovanju“ iz člana 251.  i „Pranje novca“ iz člana 272. u vezi sa kivičnim djelima „Stjecaj krivičnih djela“ iz člana 54. i „Osnovi odgovornosti pravne osobe“ iz člana 128., Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti se realizuju po nalogu Općinskog suda u Sarajevu  i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.