4.3.2022. 10:55
0
MUP KS - Uhapšeno pet osoba zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga
Provodeći planske aktivnosti na suzbijanju organizovane prodaje opojnih droga na području Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS su u četvrtak, 3. marta lišili slobode pet osoba.

Riječ je o - E.B., rođen 1989. godine, R.M., rođen 1994., S.Č., rođen 1989., E.A., rođen 1991. i M.F., rođen 1983. godine, svi nastanjeni u Sarajevu. Uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Na osnovu Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršeno je 11 pretresa na različitom lokacijama u Kantonu Sarajevo, pretres jednog ugostiteljskog objekta, kao i dva putnička vozila.

Izvršenim pretresom stana koji koristi E.B. na području općine Novi grad Sarajevo, pronađeno je i oduzeto: oko 900 grama materije koja asocira na opojnu drogu heroin (tržišna vrijednost oko 55.000 KM), šest mobilnih telefona i veća suma novca koja potiiče od preprodaje opojne droge.

Također u pretresima na ostalim lokacijama pronađeno je i oduzeto: 300 grama suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, 60 grama materije koja asocira na opojnu drogu spid, 10 tableta koje asociraju na opojnu drogu ekstazi, četiri digitalne vage, aparat za vakumiranje i pribor za prepakivanje droge.

Pored pet navedenih osoba koje su lišene slobode, tokom pomenutih aktivnosti u službene prostorije je privedeno i saslušano još šest osoba.

Osobe lišene slobode su predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici, pod nadzorom postupajućih tužilaca Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim osobama, saopćeno je iz MUP-a KS.  


(FENA/ Mersad G.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.