14.3.2022. 14:05
0
Mehmedagić kaže da je zabranu ulaska u BiH Koviću odredila struka: On ne može ući u još neke zemlje
Generalni direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osman Mehmedagić kaže da je zabrana ulaska univerzitetskom profesoru iz Srbije Milošu Koviću “donesena u skladu sa zakonom”, ali i da je ovaj slučaj samo, kako je rekao, “jedan od hiljade”.

“Zabrane ulaska su izrečene mnogim ljudima, struka radi u skladu sa zakonom i nije riječ o ničijoj samovolji. Struka je tako rekla tako”, kaže Mehmedagić i ističe da za to što se na toj listi našao Ković “nisu krivi ni on, ni njegov zamjenik Trifko Buha, kako se tvrdi u medijima”.

Mehmedagić je za Srnu otkrio da je profesoru Koviću zabranjen ulazak u BiH, Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju, te još u jednu zemlju, koje se “nije mogao sjetiti”.

Granična policija BiH je u subotu, 12. marta, na prelazu Vardište zabranila ulazak u BiH Koviću uz obrazloženje da “predstavlja prijetnju po sigurnost BiH”.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.