15.3.2022. 12:20
2
Vođa zloglasnih "Noćnih vukova" pisao Dodiku: Svima nam je potrebna Rusija, moramo cijeniti jedni druge i boriti se!
Aleksandr Zaldostanov Hirurg, vođa zloglasne ruske bajkerske skupine "Noćni vukovi" i prijatelj predsjednika Rusije Vladimira Putina, poslao je prije dva dana pismo Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva BiH i lideru SNSD-a te Goranu Tadiću, vođi Noćnih vukova Republike Srpske kako bi se zahvalio na to što su u Banjoj Luci organizirali skup podrške Rusiji tokom invazije na Ukrajinu.

Hirurg je pismo zahvale objavio na službenom Telegram nalogu.

Na početku pisma kaže:

 - Draga moja braćo Srbi, Nijemci i Australci. Dragi brate Gorane! Poštovani Milorade Dodik. 

U pismu je priložio i video s skupa podrške Rusiji u Banjoj Luci.

Potom Hirurg navodi  da su "oni ti koji se bore za pravdu, za istinu".

- Danas nam Zapad nudi svoj projekt, u kojem blijedi sve ljudsko! U ovom projektu nema nacionalnosti, nema država, nema muškaraca i žena, nema Boga, pa prema tome, nema dobra i zla – nema Istine, što znači – nema pravde!!! U takvom svijetu nemamo šta raditi! Otuda i naše odbijanje poslušnosti - piše Zaldostanov.

I dok cijeli svijet gleda slike stravičnih stradanja u Ukrajini, slike porušenih porodilišta, dok gleda urbicid u Kijevu, Harkovu, Hersonu, Mariupolju, Zaldostanov ostrašćeno u pismu navodi da je danas "svima potrebna Rusija - branilac slabih i potlačenih"?!

- Trenutna kriza je gora od kuge. Ona leži izvan granica lokalnog sukoba, izvan sankcija i ekonomije. I dalje ćemo vjerovati u Boga, cijeniti jedni druge i boriti se!! Čekam te 18.marta u Sevastopolju, na godišnjicu ruskog proljeća. Vidimo se - napisao je.

Status Hirurga na društvenoj mreži Telegram

(A. Balićevac)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.