15.3.2022. 12:33
0
Šarovića zanima gdje su pare: Prava analiza trošenja novca od akciza nikada nije urađena
Predsjednik SDS-a Mirko Šarović prozvao je danas Predstavnički dom PS BiH i NSRS pitavši ih gdje je završio novac koji je do sada prikupljen od akciza na gorivo, a čija je svrha trebala biti ulaganje u izgradnju autoputeva.

Po njegovim riječima, u ovom momentu, kada svi građani trpe zbog povećanja cijena goriva, čiji značajan dio čine upravo akcize, o ovom pitanju se što hitnije mora raspravljati, pogotovo jer, kako navodi, prava analiza o načinu trošenja ogromne količine novca koji je do sada prikupljen od akciza nikada nije urađena.

- Ne treba biti mnogo pametan pa vidjeti da u zadnje dvije godine u Republici Srpskoj nije izgrađen nijedan kilometar autoputa. U Federaciji BiH nešto je rađeno, ali daleko manje u odnosu na prikupljena sredstava za tu namjenu, rekao ja Šarović.

On podsjeća da je 2018. godine "akcizna koalicija" ( SNSD, SDA i HDZ) prihvatila povećanje akciza na gorivo, uz obećanje da će iz te akcize biti građana putna infrastruktura i da će to pozitivno uticati na povećanje investicija i poslovnu klimu u BiH.

- Četiri godine nakon toga vidimo da je veoma malo učinjeno na gradnji obećane putne infrastrukture, napomenuo je Šarović.

Ističe da je SDS od početaka bio protiv uvođenja ovih akciza i da je i tada upozoravao da sredstva prikupljena na ovaj način neće biti korištena za pravu namjenu - navodi se u saopćenju SDS-a.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.