29.3.2022. 11:07
0
Sarajevo Film Festival i dalje uz podršku Općine Centar
Cijeneći značaj Sarajevo Film Festivala, zasigurno jednog od najvećih kulturnih projekata u glavnom gradu naše zemlje, a koji se najvećim dijelom priprema i realizira na području centralne gradske općine, danas je u Općini Centar organizirano potpisivanje protokola na osnovu kojeg se iz općinskog budžeta dodjeljuje 25.000 maraka Udruženju „Obala Art Centar“.

Protokol je u ime Općine Centar potpisao načelnik Srđan Mandić, a u ime Udruženja „Obala Art Centar“ predsjednik Mirsad Purivatra.


Načelnik Mandić poručio je da Općina Centar snažno podržava organizaciju Sarajevo Film Festivala o čijem značaju svjedoče brojni uspjesi tokom svih godina od kada se Festival organizira:

- Zadovoljstvo nam je da se uspješna dosadašnja saradnja sa Udruženjem „Obala Art Centar“ koje organizira Sarajevo Film Festival nastavlja i dalje. Raduje me da možemo reći da smo ove godine i sa finansijskog ali i organizacionog aspekta unaprijedili podršku organizaciji Festivala. Sarajevo Film Festival je manifestacija od posebnog značaja za državu BiH, Grad Sarajevo, a posebno za Općinu Centar zbog toga što se najveći broj festivalskih aktivnosti realizira upravo na području ove lokalne zajednice. Zadovoljstvo nam je što možemo da budemo dio ovog projekta i želim i ovaj put da poručim predsjedniku Mirsadu Purivatri, novom direktoru Festivala Jovanu Marjanoviću i kompletnoj ekipi, da će u ovoj Općini imati dobrog i pouzdanog partnera i da će nam biti zadovoljstvo uvijek odazvati se na njihove pozive, poručio je Mandić te dodao da će i ove godine Općina Centar po uzoru na prošlogodišnji Festival u Centru koji se održavao u Radićevoj ulici organizrati slične manifestacije, o čemu će javnost biti blagovremeno upoznata. 


Predsjednik Purivatra se u ime Udruženja „Obala Art Centar“ zahvalio načelniku Srđanu Mandiću koji je, kako navodi Purivatra, od početka načelničkog mandata podršku Festivalu:

- Za ovih godinu dana osim Sarajevo Film Festivala otvorili smo i neke druge mogućnosti saradnje, što nas posebno raduje. Želim da vidim da će Sarajevo Film Festival ali i drugi projekti koje ćemo do kraja godine najaviti biti nešto što će umnogome doprinijeti kvalitetu kulturnog života, kako u Sarajevu tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini. Siguran sam da će novi direktor Festivala Jovan Marjanović, koji će ove godine voditi Festival, donijeti neke nove vrijednosti ne samo na kulturnom nego i na društvenom planu, kazao je Purivatra. 


Direktor Marjanović izrazio je riječi zahvalnosti načelniku Mandiću na snažnoj podršci koja je od velikog značaja za organizaciju Festivala:
  
- Ovodišnji Sarajevo Film Festival dočekujemo u mnogo boljim uslovima uzimajući u obzir epidemiološku situaciju. Ove godine očekujemo povratak publike u kina, brojne posjetioce izvan Sarajeva, građane Sarajeva, turiste. Podrška lokalne zajednice u tom smislu znači nam jako puno i još jednom hvala na tome, istakao je Marjanović.
Potpisivanju protokola prisustvovali su i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport, Lejla Dizdarević te administrativni direktor Sarajevo Film Festivala Dževad Mujan.



(Amer Mujezinović)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.