29.3.2022. 14:31
0
Delić i Al - Thani o investicionim prilikama u BiH
Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić susreo se, u okviru svjetske izložbe Expo 2020 Dubai, sa sheikhom Mohammedom bin Abdulla Al Thanijem, predsjednikom Uprave kompanije "Air Arabia" i vlasnikom lanca hotela "Rotana".

Taj susret dogovoren je ranije, obzirom da je grupacija "Al - Thani LLC Sharjah" prisutna u Bosni i Hercegovini od 2017. godine, te da su zainteresirani za nastavak investiranja u našu zemlju.

 - U proteklih nekoliko mjeseci koristili smo svaku priliku da se povežemo s što više potencijalnih investitora, tako da smo iskoristili priliku i za susret sa sheikhom Al - Thanijem s kojim smo razgovarali o investicionim prilikama u našoj domovini. "Al - Thani grupacija" je već ranije ušla na tržište Bosne i Hercegovine kupivši prije nekoliko godina Bosmal, u kojem su otvorili hotel iz lanca "Rotana". Imali su određenih poteškoća prilikom realizacije svoje investicije tako da smo razgovarali o našem opredjeljenju da budemo siguran partner našim investitorima jer nama trebaju investitori koji će ubrzati razvoj naše privrede i moramo maksimalno raditi na pridobijanju njihovog povjerenja -  izjavio je Delić.

Sheikh Al - Thani izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku susresti se s predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo, te istakao da je Bosna i Hercegovina destinacija u koju vrijedi ulagati, posebno u oblasti turizma.

- Predani smo našoj investiciji u Sarajevu i drago nam je da znamo da imamo vašu podršku u razvoju turizma na području Kantona. Planirat ćemo uskoro posjetu Sarajevu i voljeli bismo nastaviti započete razgovore -  izjavio je nakon sastanka sheikh Al- Thani.

Sheikh Mohammed Al - Thani član je kraljevske porodice Katara i  preduzetnik sa sjedištem u Dohi s fokusom na oblasti ugostiteljstva i turizma. Predsjedavajući je u nekoliko uprava kompanija, među kojima su najistaknutije  "Air Arabia", "Gamma Aviation" Bliski istok,  "AM Holding Company", SASCO, "Santos International Company", "Ascent Advertising Company", saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.