31.3.2022. 19:48
0
Konaković optužio Novalića: Gledali smo kako kupuje glasove za usvajanje budžeta
Na sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine obratio se delegat Elmedin Konaković koji je uputio oštre optužbe na račun premijera Federacije BiH Fadila Novalića. Konaković je rekao da je Novalić delegatima nudi novac, hodajući od klupe do klupe, kako bi glasali za usvajanje budžata.

Elmedin Konaković (NiP) rekao je da ga je sramota što je prisustvovao takvom činu, te da mora skrenuti pažnju na ono što je, prema njegovom svjedočenju, vidio. Nazvao je to, suzdršavši se od grubih riječi, “finansijskim lobiranjem”.

“On se smijulji i priča, dok delegat u Domu naroda govori. Hoću da ostane zapisano u stenogramu: gledali smo kako nudi Novac delegatima u Domu naroda da se podrži njegov nakaradni budžet. I neću da odem kući a da ovo ne kažem. I slike si izašle iz ove sale. Ako je vama to normalno, meni nije. I nije mi to ljudski. Ja hoću večeras da mirno spavam. Gledamo kako premijer Vlade FBIH od klupe do klupe kupuje regije, pojedince da dobije ruke za usvajanje budžeta”, rekao je Elmedin Konaković obraćajući se u Domu naroda Parlamenta FBIH te je dodao kako ga je sramota što je prisustvovao takvom činu.

Premijer FBiH Fadil Novalić nije reagirao na Konakovićev govor.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.