6.4.2022. 22:47
0
Halilagić: Općina Doboj Istok će u Vladi TK uvijek imati iskrenog partnera
Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić boravio je danas u radnoj posjeti općini Doboj Istok gdje se, nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti na centralnom spomen obilježju, susreo sa načelnikom Općine Kemalom Bratićem.

Susret je bio prilika da se premijer upozna o najbitnijim razvojnim projektima u Doboj Istoku, vizijom razvoja, ali i problemima s kojim se ova općina susreće. U tom smislu premijer Halilagić je kazao da će Tuzlanski kanton, s ciljem istinskog, a ne samo deklarativnog ravnomjernog razvoja svih lokalnih zajednica, podržati razvojne projekte, pri čemu posebno vodeći računa o rubnim općinama.

- Kroz Program kapitalnih ulaganja radit ćemo na sanaciji školskih objekata, također, tu su i sredstva namijenjena za projekte zaštite okolice i energijske efikasnosti u općinama, a vodnim objektima i objektima vodoprivrede posvetit ćemo se kroz Program ulaganja vodnih naknada u oblast vodoprivrede. To su tri značajnija programa u kojima će svoje mjesto sigurno naći i Doboj Istok - kazao je Halilagić.

Posjetu Doboj Istoku premijer je iskoristio i da posjeti privredno društvo DMDE d.o.o. Doboj Istok, jednog od lidera u oblasti transporta u Bosni i Hercegovini.

Također je posjetio Udruženje „HO Međunarodni forum solidarnosti - EMMAUS“ i Prihvatni centar „Duje“. Tokom posjete Halilagić se detaljnije upoznao o aktivnostima i potrebama Međunarodnog foruma, te se direktoru Foruma Hamzaliji Okanoviću zahvalio na sveukupnom društvenom angažmanu, saopćeno je iz Vlade TK.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.