6.4.2022. 20:56
0
"Ukoliko bi se aerodrom u Trebinju koristio u vojne svrhe od njega u roku pola sata ne bi ništa ostalo"
Srđan Puhalo, bh. psiholog i politički analitičar, oglasio se jutros na svom Twitter nalogu povodom priče koja je objavljena u hrvatskim medijma, a tiče se izgradnje aerodroma u Trebinju.

Tema oko izgradnje aerodroma u Trebinju već dugo vremena je poznata u bh. javnosti, prevashodno zbog polemika oko vlasništva zemlje na kojoj bi se trebao graditi sporni aerodrom. 

Stručnjaci u polju imovinsko-pravnih odnosa ističu da je vlasnik zemlje država BiH, dok političari iz RS-a konfrontiraju sa pričom da je vlasnik zemlje manji bh. entitet.

Puhalo smatra kako od aerodroma u Trebinju "ne bi ostalo ništa" ako bi se počeo koristiti u vojne svrhe.

- Aerodrom u Trebinju nije nikakva opasnost po bezbjednost bilo koga, za 30 minuta od njega neće ostati ništa ako bi se počeo koristiti u vojne svrhe, rekao je Puhalo.

Za njega je sva ta priča, općenito oko izgradnje aerodroma u Trebinju - šuplja.

- Aerodrom u Trebinju pored Dubrovnika, Tivta i Podgorice nije isplativ. Aerodrom Trebinje je šuplja, zaključuje Puhalo.


Podsjećamo, hrvatski mediji jučer su objavili priču prema kojoj bi aerodrom u Trebinju mogao biti ruska vojna baza na samo 30-ak kilometara od Hrvatske, odnosno od zemlje članice NATO-a.

(A. Balićevac)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.