10.4.2022. 10:27
2
Kako je fotografija “osumnjičenog” Adela Kabaša lažno prikazana kao crtež
U vezi s istragom ubistva policijskog službenika Radenka Bašića, MUP Republike Srpske objavio je “crtež” muške osobe. RTRS i ATV su uz “crtež” objavili i fotografiju muškarca koja evidentno prikazuje istu osobu, čime je postalo jasno da MUP RS nije objavio crtež, već obradu fotografije. Navedeni mediji ustvrdili su i da je muškarac sa slike Adel Kabaš te da je navodno osumnjičen za spomenuto ubistvo. Izvori medijskih tvrdnji, kao i objavljenih fotografija, nikada nisu objavljeni.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenko Bašić ubijen je 21. marta 2022. godine hicem iz vatrenog oružja. U objavi na zvaničnoj internet-stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske od 23. marta navodi se da su službenici/e Ministarstva izvršili niz pretresa i hapšenja u vezi s ovim ubistvom. U istoj objavi istaknut je i navodni crtež muške osobe, bez eksplicitne tvrdnje o tome da on prikazuje osumnjičenog za ubistvo. Ipak, iz konteksta same objave, jasno je da se povezanost osobe sa navodnog crteža sa zločinom implicitno podrazumijevana.

Spomenuti “crtež” objavljen je istoga dana uz identičan tekst i na zvaničnoj Facebook stranici MUP-a RS. U objavi se, između ostalog, navodi:

Ministarstvo moli građane da, ukoliko su u ranijem periodu primjetili lice sa crteža ili ga negdje primijete, odmah pozovu „122“ ili se obrate najbližem policijskom službeniku/policijskoj stanici.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.