13.4.2022. 16:13
0
Pojavili se snimci prevrnutog helikoptera u Visokom: Otkriveni detalji o šteti i povrijeđenima
Ministarstvo odbrane BiH oglasile su saopćenjem u kojem je navedeno da se, tokom provedbe redovne letačke obuke pripadnika Brigade zračnih snaga i protivvazdušne odbrane Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, na poligonu za letačku obuku kod Visokog prevrnuo se helikopter koji se nalazio na tlu.

Iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara je saopšteno da na helikopteru ima vidljivih oštećenja.

Ističu kako je riječ o helikopteru Bell Huey II. U njemu su se, u trenutku nesreće, nalazila četiri člana posade ali, na svu sreću, niko od njih nije povrijeđen.



Ovaj helikopter jedan je od četiri američka helikoptera, čiji je ugovor o nabavci ukupne vrijednosti 38.539.378 američkih dolara, od čega je BiH učestvovala sa 4.360.000 dolara, odnosno 7,5 miliona konvertibilnih maraka, kroz program FMS.

Na lice mjesta poslata je nadležna jedinica Oružanih snaga za obezbjeđenje mjesta događaja, a obaviješteni su i nadležni organi koji će sprovesti uviđaj.

image

Zajednički štab Oružanih snaga BiH preduzeće sve zakonom propisane procedure u vezi sa ovim događajem, te o tome blagovremeno obavijestiti javnost, navode iz resornog ministarstva.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.