16.4.2022. 14:15
0
Džaferović: Boli što nisu pronađene sve žrtve Ahmića
Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti na spomen-obilježju za 116 ubijenih u Ahmićima, predsjedavaući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović kazao je novinarima kako boli činjenica da svi oni koji su učestvovali u tom zločinu nisu došli pred lice pravde.

Do danas nisu pronađeni svi posmrtni ostaci žrtava Ahmića.

"To su stvari koje posebno bole. 29 godina je bilo sasvim dovoljno vremena da se zna gdje su tijela onih koji su ubijeni. Te stvari dodatno bole, a moja je poruka da se nećemo proći kao ni oni koji poslije nas dolaze, pa i oni poslije njih, sve dok se svaki koji je na bilo koji način učestvovao u zločinu ne dovede pred lice pravde. Odustati nećemo", kazao je Džaferović.

Naglasio je da će se boriti za istinu o onome što se dogodilo u Ahmićima.

"Puno je pokušaja izjednačavanja krivice i zamagljivanja istine. Svi oni koji se bave tim nečasnim radnjama moja poruka je da od toga odustanu jer istina se ne da staviti pod noge", kazao je Džaferović. 


(Fena/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.