18.4.2022. 12:15
0
Dodik odgađa donošenje zakona o vojsci i porezima RS
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik najavio je proloniganje donošenja zakona u Narodnoj skupštini Republike Srpske kojom se nadležnosti iz oblasti odbrane i poreza vraćaju s države na ovaj entitet, piše portal BHRT-a.

On je rekao kako Njemačka traži da se ponište zaključci Republike Srpske u vezi sa s tim:

"Logika nalaže da zbog novih okolnosti te poslove prolongiramo za još šest mjeseci. Ne jurišamo nigdje, ali mogu da kažem da su svi dokumenti urađeni i spremni. Zbog konstelacije odnosa bilo bi glupo da nekome bodemo oči", rekao je Dodik.

Izjavio je da će Nijemcima biti dat rok od šest mjeseci za odluku o projektu Vjetroparka "Hrgud". Kako je rekao, ako ne budu htjeli da ga nastave, taj projekat će biti dat Kinezima:

"Njemačka je zabranila svojoj firmi da gradi Vjetropark 'Hrgud' u Republici Srpskoj. Znate li koliki red zemalja koje traže da grade vjetroparkove ili su spremne da ih kreditiraju? Izgubićemo kredite iz Njemačke, naći ćemo ih u Kini, zemlji koja je spremna na ekspanziju", naveo je Dodik, prenosi BHRT.


Najavio je da će suspendovati sve britanske i njemačke projekte u Republici Srpskoj:

"Neka u Berlinu razmisle šta znači to što se parcijalno odnose prema entitetima. Možda nas baš oni takvom politikom dodatno dijele", rekao je Dodik.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.