18.4.2022. 19:41
0
Izetbegovići posjetili Majke Srebrenice i Žepe: Munira Subašić ih informisala o posljednjim aktivnostima
Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović boravio je danas u Srebrenici, gdje je posjetio članice Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa".

Članice, predvođene predsjednicom Munirom Subašić, informirale su Izetbegovića o posljednjim aktivnostima.

Najavljeno je održavanje konferencije “Majkina marama“, posvećena tradiciji Bošnjakinja na tim prostorima, kojoj bi trebale prisustvovati brojne poznate ličnosti iz svijeta.

Razgovarano je i o mogućnostima unapređenja statusa i kvaliteta života Bošnjaka u Srebrenici te o konkretnim aktivnostima koje su već započete ili čija je realizacija planirana u narednom periodu.

Tokom boravka u Srebrenici će delegacija predvođena Izetbegovićem posjetiti i Memorijalni centar Srebrenica i Ured Međunarodnog foruma solidarnosti – EMMAUS u Srebrenici.

Sastanku je prisustvovala i direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović, federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić, šef Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a Alija Tabaković i zamjenik načelnika Općine Srebrenica Hamdija Fejzić.

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.