21.4.2022. 21:49
0
Uhapšen pratilac državnog ministra za ljudska prava i izbjeglice Miloša Lučića
Miloš Nikolić, pratilac ministra za za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Miloša Lučiča, uhapšen je u četvrtak zbog sumnje da je trgovao opojnom drogom spid, saznaje Istraga.

Da je uhapšen njihov policijski službenik, potvrdili su pomenutom mediju i u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH. Prema informacijama Istrage, Nikolić je uhapšen prilikom prodaje 10 kilograma droge spid. On je mjesecima bio meta Tužilaštva BiH koje je, u saradnji sa hrvatskim kolegama iz USKOK-a, angažiralo prikrivene istražitelje koji su u nekoliko navrata od Miloša Nikolića kupovali spid. Posljednji “simulirani otkup”, obavljen je u četvrtak ujutro kada su hrvatski policajci, za potrebe istrage, od Nikolića otkupili 10 kilograma spida.

Akcija je provođena mjesecima i nosila je oznaku Dijamant.

“U policijskoj akciji 'Dijamant' u toku su pretresi na području Gradiške, Istočnog Sarajeva i Sarajeva zbog sumnje da su počinjena krivična djela u vezi sa nedozvoljenom trgovinom narkoticima”, saopćeno je u četvrtak iz SIPA-e.

Pretresi su izvršeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal, neovlašteni promet opojnim drogama  i zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Prema informacijama Istrage, do sada su uhapšene četiri osobe. Pored Miloša Nikolića, uhapšen je i Dalibor Lugonja, kriminalac koji je ranije nekoliko puta osuđivan zbog trgovine narkoticima.

Nikolić je posljednjih mjeseci bio na bolovanju, nakon što je tokom novogodišnjih praznika zadobio teške tjelesne povrede. Naime, u jednom hotelu na Zlatiboru, u Srbiji, ministar Lučić je boravio sa svojom suprugom i obezbjeđenjem. U ranim jutarnjim satima došlo je do incidenta zbog pjesme koju je tražila ministrova supruga. U fizičkom obračunu je stradao je Miloš Nikolić, pratilac ministra Lučića.

Ministar Lučić i Miloš Nikolić godinama blisko sarađuju. Obojica su kadrovi Nenada Nešića, predsjednika DNS-a i aktualnog zastupnika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Uhapšeni Nikolić povezan je sa Aleksandrom Mičićem, koji je u kriminalnim krugovima poznat kao Aco Makedonac. I Mičić je hapšen zbog trgovine narkoticima.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.