26.4.2022. 13:38
0
Gordana Tadić istraživat će prijetnje Rajka Vasića da će minirati zgradu BHRT-a
Bivša glavna tužiteljica Tužilaštva BiH danas tužiteljica u Odjelu za terorizam Gordana Tadić istražit će prijetnje BHRT-u koje je objavio Rajko Vasić.

Ovo je potvrdio Damir Arnaut, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, koji je i podnio krivičnu prijavu protiv bivšeg generalnog sekretara SNSD-a.

Podsjetimo Vasić je na Twitteru objavio da je spreman doći i minirati zgradu BHRT-a.

“BHRT opstanak ili propast? Ako vam je neprijatno, doći ću ja da je miniram”, naposao je Vasić.

Arnaut je danas kazao da je dobio poziv za saslušanje u FUP-u.

“Jutros sam u FUP-u dao izjavu u vezi krivične prijave. Nadam se da će ovo značiti konkretan poteze Tužilaštva. Menadžment BHRT i ja smo jedini koji smo podnijeli krivične prijave. Nadao sam se da ću iskaz dati ranije. Ohrabren sam da je postupak pokrenut. Obaviješten sam i da je postupajuća tužiteljica Gordana Tadić, to mi je nejasno jer je ona objavila da je na bolovanju. Nadam se da će tužilaštvo imati dovoljno profesionalne odgovornosti da shvate da bi ona trebala bit izuzeta i predmet dodijeljen drugom tužioca korištenjem sistema cms-a, a ne kako je ona radila”, rekao je Arnaut.

Tadić je već duže na bolovanju, a nedavno su je SAD stavile na crnu listu jer je, kako su objavili, pogodovala svojim političkim mentorima i dodjeljivala predmete mimo tužilačkog CMS-a.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.