29.4.2022. 16:50
0
Milanović: "Ne mislim da je Hrvatska sigurna dok su crkve pune. Izetbegović je pakostan, a izgubit će Komšić i njegova družina"
FOTO: epa-efe
Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske i danas je na Pantovčaku govorio o Bosni i Hercegovini i Željku Komšiću, hrvatskom članu Predsjedništva BiH.

„To je isto kao pitanje Hrvata u BiH. To je oko 500.000 Hrvata državljana i Hrvatske. Koja im je perspektiva, pedala! Kako se kaže u Zagrebu – pedala. Prvo ćete ostati bez javnih preduzeća, dakle klasična seljačka, muljatorska metoda, točno vidiš iz aviona zavezanih očiju šta rade. 

U jednom trenutku se moraš pokoriti i reći sad ste nas izgurali, a ko gubi u BiH? Realno gubi jedna dosta uska klika i kamarila sarajevska, ne može izgubiti Bakir Izetbegović, jer je on predstavnik Bošnjaka on se ne predstavlja lažno. Tvrdnja da je Bosna sigurna dok su džamije pune je meni čudna, jer ne mislim da je Hrvatska sigurna dok su crkve pune, neka su pune, ali to nema veze jedno s drugim. 

Neće izgubiti Bakir Izetbegović, on je samo pakostan, pokvaren, je li to govorim oduvijek, ne u zadnje vrijeme, jer nema druge dotjeran sam u situaciju da to moram reći. Izgubit će Komšić i njegova družina koji parazitiraju na hrvatskom glasu“, kazao je Milanović. 

Na pitanje novinara koji je interes Hrvatske u izmjenama Izbornog zakona u BiH, odgovorio je ironično i napao novinara.

“Nikakav. Mislim da to treba sve raspustiti, stavit zemlju na ler, outsorsati, ustvari monetizirati, dati drugom da s time upravlja. Ovo Hrvata iz BiH prodati u roblje. Šta će nam to stvarno? Nemamo nikakav odgovor. Ako je to vaše pitanje to je moj odgovor”, kazao je. 


(Patria / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.