29.4.2022. 23:14
1
Gradonačelnik Goražda: "Cijeli grad je zatvoren, ostajemo koliko treba"
Ernest imamović, gradonačelnik Goražda za N1 opisao je situaciju u ovom gradu, kako kaže - više od hiljadu građana je na ulicama i da je jedini zahtjev da trenutna uprava Ginex Goražde ostane na poziciji uprkos odluci Vlade FBiH da ih razriješi prije isteka mandata. Imamović poziva premijera FBiH Fadila Novalića i cijelu Vladu FBiH da što prije dođu u Goražde.

“Radnici koji tamo rade, čitav pogon je vani. Radnici žele da noće, ne žele takvu vrstu odnosa Vlade FBiH prema Ginexu. Radnici traže da oni dođu  i red je kada nekoga smjenjujete da ga pogledate u oči i kažete razloge sa argumentima”, rekao je Imamović.

Mnoge kompanije u FBiH čiji je vlasnik ovaj entitet posluju sa gubitkom, što nije slučaj sa Ginexom, ali njihove uprave su i dalje tu. Ginex je imao 11 miliona dobiti prošle godine ali se ipak išlo u smjenu uprave, navodi gradonačelnik Goražda. 




“Radnici će ostati koliko god treba, dan, dva pet, Cjelokupni grad je zatvoren. Ja mislim poslije nekadašnjih demonstracija, većih nije bilo u cijeloj BiH”,  ističe Imamović.

Na kraju, Imamović je rekao da je Gradsko vijeće jednoglasno pružilo podršku upravi Ginex-a te navodi da na protestima nije vidio premijerku ovog kantona Aidu Obuću.

Sindikat Ginex-a u reakciji navodi razloge odnosno povod za smjenu uprave Ginexa te su naveli da je jedan od njih iskorištavanje trenutne pozicije Ginexa kako bi se prodaja trenutno najtraženijih proizvoda u svijetu – inicijalne kapisle za municiju za malo oružje preusmjerila sa dugogodišnjih kupaca na novonastale kompanije. 


(Patria / Aldina R.) 

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.