30.4.2022. 11:49
1
Vulin zabrinut za manji bh. entitet: Ne bih volio da vidim sjednicu Savjeta sigurnosti na kojoj se raspravlja o RS-u
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je rekao da će trenutno stanje u svijetu proći i da će veliki opet naći načina da se dogovore, ali je postavio pitanje hoće li, kada se budu dogovarali, da imaju Rusiju uz sebe ili da se u potpunosti oslone na Zapad.

“Ne bih volio da vidim sjednicu Savjeta sigurnosti na kojoj se raspravlja o Republici Srpskoj, a Rusija nas podsjeća na tamo neke sankcije i počinje da se po savjetu naših mudraca slučajnih Srba ponaša pragmatično i u skladu sa evropskim načelima i vrijednostima”, kazao je Vulin.

Vulin je, povodom sve snažnijih pritisaka da Srbija uvede sankcije Rusiji, dodao da ne zna gdje je predsjednik Srbije Vučić i do sada nalazio snagu da se odupre pritiscima najmoćnijih zemalja da Srbija napusti politiku neutralnosti.

“Duboko sam protiv sankcija Ruskoj federaciji i znam da je Aleksandar Vučić jedina brana takvim potezima”, rekao je Vulin ocjenjujući da je Srbija previše mala zemlja za tako krupnu grešku.

Osvrćući se na izjavu ruskog predsjednika Vladimira Putina u kojoj je usporedio Kosovo i Donjeck i Lugansk, Vulin je rekao da se citira jedna Putinova izjava o Kosovu koja, kako je naveo, i njemu smeta.

“Jeste nas Rusija razočarala što nije izazvala treći svjetski rat zbog bombardiranja Srbije, ali valjda su nas bar malo više razočarali oni koji su nas bombardirali”, kazao je Vulin.

Vulin je ocijenio da je naoružavanje i obučavanje Prištine prijetnja Srbiji i da je cilj da Srbija bude izazvana.

(A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.