5.5.2022. 18:46
0
Schmidt neće nametati Izborni zakon BiH, budžet možda, izbora će biti
Predsjednik SDA Bakir Izetbegović mišljenja je da visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt neće nametnuti izmjene Izbornog zakona BiH, a jučer je s njim razgovarao telefonom u vezi donošenja Budžeta institucija za 2022. godinu u kojem su planirana i sredstva za finansiranje Općih izbora 2022.

"Gospodin Schmidt neće nametati takve stvari, on će baš kad se krši Dejtonski mirovni sporazum i kad se blokiraju stvari na vrlo jasan i direktan način te blokade otklanjati. Kao što je uradio sa odlukom NSRS u vezi sa državnom imovinom. On je kazao da će izbora biti, pitao me je kakve su moje procjene u vezi budžeta ja sam kazao da ima nekih pomaka ali da nisam siguran da će do toga doći a on je kazao da će izbora biti. Mislim da će tu biti spreman da tu nešto nametne, ali da Izborni zakon nametne to sigurno neće uraditi", kazao je Izetbegović.


Kazao je da visoki predstavnik dužan da štiti Dejtonski mirovni sporazum, a da su izbori dio Dejtona.


(Patria/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.