6.5.2022. 12:43
0
Potpisan Okvirni sporazum za radove na ratnom putu Igman
Direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač i direktor DEMUS d.o.o. Dino Smailović, potpisali su danas Okvirni sporazum za izvođenje radova na projektu rekonstrukcije Igmanske ceste od Glavogodine do Osmica. Početak radova očekuje se u tokom ovog mjeseca.

Projekt će u svojoj prvoj fazi podrazumijevati rekonstrukciju tri kilometra saobraćajnice, a pored historijskog, veliki značaj će se ogledati u tome što će izgradnjom ove ceste biti povezane tri općine Kantona Sarajevo.

Nadzor nad projektom će vršiti Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, a vrijednost Okvirnog sporazuma za radove iznosi 3.292.000 KM, bez PDV-a

Tom prigodom je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta kazao da pored očuvanja historijskih vrijednosti, dodatno cilj je i jačanje infrastrukturnog povezivanja svih općina.

- Uprkos svim preprekama i pritiscima, nastavljamo graditi i mijenjati sliku našeg kantona, ostavljajući građanima trajne vrijednosti - istakao je ministar Šteta.  

Također i načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur smatra da je izgradnja ratnog puta preko Igmana od velike važnosti za općinu Ilidža.

- O historijskoj vrijednosti i ulozi ove putne komunikacije tokom agresije na Bosnu i Hercegovini suvišno je govoriti. To su činjenice koje velika većina građana Sarajeva i BiH dobro poznaje. Siguran sam da će izgradnja ovog puta, koji je trenutno potpuno neuslovan, mnogo značiti svim posjetiocima Igmana, posebno jer nastojimo Ilidžu povezati sa Trnovom i Hadžićima - kazao je načelnik Muzur, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.