6.5.2022. 20:20
0
I ministrica Prvulović zgrožena skandaloznim ponašanjem Mirze Muse, kadra Naše stranke, koji je navodno pretukao dječaka
Ministrica rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica Kantona Sarajevo Ivana Prvulović reagirala je na incident koji je odjeknuo u javnosti.

Naime, direktor Gerontološkog centra Sarajevo Mirza Musa 29. aprila je fizički napao 11-godišnjeg dječaka u školskom dvorištu Osnovne škole "Safvet-beg Bašagić", što je za  "Avaz" potvrdio otac dječaka A.S. 

- Imajući u vidu činjenicu da se radi o delikatnom slučaju u koji su involvirana maloljetna lica, mi u Ministarstvu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo cijeloj situaciji pristupamo sa posebnom pažnjom i oprezom, i sve koji se na bilo koji način involviraju pozivam da postupaju na isti način. 

Bez zadrške osuđujem sve oblike nasilja, i očekujem da će cijeli slučaj biti rasvijetljen - kazala je Prvulović i dodala da je od MUP-a zatražila relevantnu informaciju na osnovu koje će biti donesena odluka o daljim koracima
Podsjećamo, kako je ispričao Edis Solaković, otac dječaka, djeca su bila na času tjelesnog, igrali su se i onda je došlo do koškanja između njegovog sina i djevojčice, Musine kćerke.

- Ona je počela plakati i takva je izašla ispred škole. Ocu je rekla da ju je udario moj sin. Prišao je mom sinu, povukao ga za uši, vukao ga jedno 10-15 metara do školskog hodnika. Tu mu je opalio šamar. Sve se dešavalo naočigled nekoliko roditelja i domarke škole - rekao je Solaković.

Solaković je rekao da njegov sin svaki dan ide kod psihologa, da je doživio traumu i da ima strah od odlaska u školu. Direktor Osnovne škole "Safvet-beg Bašagić" Namir Ibrahimović je rekao da se dogodilo nasilje i da su pozvali policiju.

Mirza Musa, koji je na poziciju direktora Gerontološkog centra Sarajevo imenovan kao kadar Naše stranke, nije odgovarao na naše pozive, prenosi avaz. 


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.