9.5.2022. 21:35
1
Bećirović o presudi Mujanoviću: Srbija još jednom potvrdila da je najveći izvor nestabilnosti
Potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) Denis Bećirović čestitao je Dan pobjede nad fašizmom, Dan Zlatnih ljiljana i Dan Evrope, a očitovao se povodom presude Huseinu Mujanoviću, koji je danas pred sudom u Bogradu osuđen na 10 godina zatvora.

- Kao predlagač zakonskih rješenja o zabrani djelovanja fašističkih organizacija u Bosni i Hercegovini uvjeren sam da će prije ili kasnije takav zakon biti usvojen i u našoj državi. Nema predaje! Naša domovina je uvijek imala snage da pobijedi mračne ideologije zla, mržnje i podjela. Integraciona snaga Bosne i Hercegovine je uvijek bila snažnija od dezintegracionih politika. Tako je bilo i tako će ostati zauvijek - naveo je Bećirović.

Nažalost, dodao je on, danas je izrečena presuda Višeg suda u Beogradu bivšem pripadniku antifašističke i legalne Armije Republike Bosne i Hercegovine Huseinu Mujanoviću.

- Podsjećam domaću i svjetsku javnost riječ je o sudu koji je 2015. rehabilitirao fašistu i zločinca Dragoljuba Dražu Mihajlovića. Ovakva politika predstavlja nastavak srbijanske agresivne politike miješanja u unutrašnje poslove druge države, kao i intenziviranje progona građana države Bosne i Hercegovine. Srbija je još jednom potvrdila da je najveći izvor nestabilnosti na Zapadnom Balkanu - naveo je Bećirović.

Valjda je sada jasno i članu Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću, navodiBećirović, zašto sam mu prije nekoliko sedmica rekao da ne upućuje nikakve čestitke licemjernom predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- Sa srbijanskim predsjednikom se u određenim okolnostima mora razgovarati o otvorenim pitanjima, ali nema osnova da mu se bilo šta čestita dok ne promijeni velikosrpsku politiku prema državi Bosni i Hercegovini - zaključio je on.

(A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.