10.5.2022. 17:58
0
Skupština KS će tražiti optužnice za opsadu Sarajeva: Slučaj 'Dobrovoljačka' nova agresija na BiH
Uskoro bi trebala biti održana tematska sjednica Skupštine KS na kojoj će biti zauzet zvaničan stav u vezi procesuiranja ratnih zločina počinjenih u Sarajevu, ali i drugim mjestima koja su bila pod opsadom.

„Želimo da pitamo tužilaštva Državno ali i kantonalna koja imaju svoje odjele za ratne zločine šta su uradili nakon presuda Haških sudova u kojima je dokazana odgovornost Vojske i MUP RS, u kojima je za komandnu odgovornost presuđeno nekim pojedincima, u kojima je vrhu RS presuđeno za ratni zločin i genocid. Iz toga je proizlazila obaveza da tužilaštva procesuiraju po vertikali sve one odgovorne za tu pravnu činjenicu. Vi za sarajevsku opsadu imate samo dvije presude“, kazao je danas Elmedin Konaković, predsjednik NIP-a i zastupnik u Skupštini KS.

Cilj je da Skupština KS izrazi svoj stav, apeluje i pošalje snažne poruke kao institucija.

„Danas nama ta velikosrpska mašinerija presuđuje branioce, pokreće evo pitanje Dobrovoljačke vokoja je već završena pravna priča. Nakon 30 godina imaju neke nove pravne fakte, to je čisti revizionizam, nova agresija na BiH. Time se bavimo ozbiljno", kazao je Konaković.  

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.