13.5.2022. 18:39
1
Šulić hvali Dodikovu najavu jednokratne pomoći mladima i starijima od 100 KM: Vlada i SNSD neće stati na ovome
Ovo je još jedan dokaz, kako se Vlada Srpske na čelu sa SNSD odnosi prema mladima.

Kazao je ovo za ATV potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić, komentarišući najavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, da će mladima, penzionerima i borcima biti isplaćena jednokratna pomoć u iznosu od 100 KM.

– Sigurno da Vlada Republike Srpske na čelu sa SNSD, u kontinuitetu pomaže populaciji i napretku mladih ljudi u RS-u. Siguran sam da će ova stvar, koju smo usvojili dogovorili na Predsjedništvu SNSD, a uz inicijativu i podršku predsjednika Dodika i potredsjednice Cvijanović, sigurno značiti mladim ljudima u RS-u – naveo je Šulić.

On je naglasio da se na ovom neće stati, te da Vlada planirana još projekata za mlade.

– Ovo je još jedan način kako se Vlada RS na čelu sa SNSD odnosi prema mladima. Mimo ove pomoći, Vlada je odvoija značajna sredstva i za stipendiranje prvog drugog i trećeg ciklusa, a taj kontinuitet prate svi načelnici i gradonačelnici RS. Vlada i SNSD neće stati na ovome. Naime, u procesu smo kreiranja dodatnih politika za mlade u smislu projekata za zapošljavanje mladih i stambeno zbrinjavavnje – istakao je Šulić.

(A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.