17.5.2022. 19:52
0
U Gradskom vijeću Sarajeva sastanak Rolanda Schatza s članovima AIESEC-a
Predsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva Jasmin Ademović, zajedno sa zamjenicom Mirelom Džehverović je tokom posjete Rolanda Schatza Sarajevu, upriličio sastanak s članovima upravnog i izvršnog odbora AIESEC-a u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

Glavna tema je bila mogućnost i poticanje na djelovanje Asocijacije na lokalnom i globalnom nivou, s ciljem dostizanja ciljeva održivog razvoja do 2030. godine, a posebno kad je riječ o klimatskim promjenama, saopćeno je iz Gradskog vijeća.

Razgovarano je o potrebi reforme obrazovanja u kvantitativnom i u kvalitativnom smislu te o načinu djelovanja AIESEC-a u BiH, ali i na međunarodnom planu, u smislu razmjene iskustava.

Cilj ovog susreta je bio motivisanje mladih da putem međunarodnih studentskih organizacija kakva je i AIESEC aktivno djeluju na prepoznavanju svojih i globalnih ciljeva, kao i na definisanju puta ka dostizanju tih ciljeva.

Sastanku su prisustvovali Ajdin Kahrimanović, predsjednik AIESEC-a u Bosni i Hercegovini, Ajna Duraković, potpredsjednica za partnerstva Kancelarije Sarajevo, Lamija Lešo, predsjednica Kancelarije u Sarajevu i Semina Pljakić, potpredsjednica za partnerstva u Bosni i Hercegovini. Prisustvovale su i članice AIESEC-a Belma Karahmet, Amina Hamzić, Dajana Paradžik, Hana Kunić, Tajra Osmanagić i Velida Arnautović. 

Roland Schatz, jedan od osnivača i izvršni direktor instituta za praćenja indeksa napretka ka održivim ciljevima razvoja UGSDGI (United Global SDG Index Institute), komunikator sa velikim iskustvom i sa iskustvom članstva u AIESEC-u, pokrenuo je diskusiju sa predstavnicima AIESEC-a u BiH.

U Bosni i Hercegovini AIESEC djeluje od 1955. godine, prvobitno kao dio AIESEC Jugoslavije te je jedna od organizacija sa najdužom tradicijom na ovom prostoru.

AIESEC teži ispunjenju mira i ljudskog potencijala razvojem liderstva za koje članovi Asocijacije vjeruju da “može biti razvijeno u svakom pojedincu”.

(FENA/A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.