19.5.2022. 11:49
0
Liječnička komora FBiH čestitala Svjetski dan doktora porodične medicine
Liječnička komora FBiH čestitala u četvrtak svim obiteljskim liječnicima Svjetski dan doktora obiteljske medicine.

"Obiteljska medicina je prva stepenica u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i ona je nositelj zdravstvenog sustava. U njihovim je rukama obitelj i svjetsko društvo, a doprinos obiteljskog ljekara u očuvanju javnog zdravlja neprocjenjiv je, tim više što stvarnim potrebama stanovništva svakodnevno odgovara, stoji na usluzi i brine o njihovom zdravlju nedostatan broj obiteljskih ljekara, istaknula je u priopćenju za javnost predsjednica Liječničke komore FBiH dr. Amila Bećirović.

Oni prate cijelu obitelj, napomenula je, brinu o pacijentu od rane životne dobi do duboke starosti te osim zdravstvene, poznaju i socijalnu situaciju u obitelji.

"To im u mnogome olakšava dijagnostiku i liječenje pojedinih stanja te doprinosi otkrivanju faktora rizika za pojedine bolesti. Ostalim članovima obitelji, koji su uz oboljelu osobu, ljekar obiteljske medicine pružaju psihološku podršku i savjete o načinima i izvorima pomoći u novonastaloj situaciji", kazala je Bećirović.


Dalje je navela kako je liječenjem u ambulantama, kućnim posjetima, savjetima i razgovorom, obiteljski ljekar otvoren za sve vrste savjeta zdravstvene prirode, rješavanja zdravstvenih problema, kao i socijalnih problema u obitelji i izvan nje.

Pa i pored svih poteškoća s kojima se susreću u radu, u borbi protiv covida-19 još jednom su pokazali da je njihova uloga ključna u očuvanju zdravstvenog sustavu.

"Upravo zaposleni u obiteljskoj medicini podnijeli su težak teret pandemije i pored svih nedaća s kojima su se susretali u radu pokazali su profesionalnost, požrtvovanost, solidarnost i prilagodljivost, te uspjeli odgovoriti profesionalno svim izazovima koje nam je donijela pandemija, često radeći prekovremeno, za nekoliko timova medicine istovremeno", zaključila je predsjednica Liječničke komore FBiH.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.