20.5.2022. 22:00
0
Komšić: Milanovićevo pismo generalnom sekretaru NATO-a vjetar je u leđa naporima HDZ-a da blokiraju izbore
Milanovićevo pismo generalnom sekretaru NATO-a vjetar je u leđa naporima HDZ-a koji se čine u pogledu blokade izbora, kazao je u reakciji željko Komšić, član predsjedništva BiH, a nakon što je Zoran Milanović uputio pismo NATO-u u kojem traži da NATO ozbiljnije uzme u obzir njihovu zabrinutost zbog nepostojanja izborne reforme u BiH.

"Upravo bi blokiranje ili prolongiranje izbora u BiH dovelo do destabilizacije cijele zemlje ali i regije.  

Očito je da Milanović po naputku Rusije upravo želi izazvati destabilizaciju cijele regije. Kada se ima u vidu činjenica da HDZ BiH čije interese zastupa, već godinama zagovara prorusku politiku, onda je stvar i više nego jasna. 

S obzirom da je euroatlanskim partnerima BiH u interesu stabilnost Zapadnog Balkana, ne treba sumnjati da će Milanovićev pokušaj blokade izbora u BiH proći isto onako kao što je prošlo Milanovićevo smiješno sukobljavanje sa Finskom i Švedskom", istakao je Komšić. 


(Patria / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.