21.5.2022. 9:38
0
Juratović ljut na medije u BiH: Rezolucija nije bila uopće na dnevnom redu rasprave u Bundestagu
Zastupnik Bundestaga Josip Juratović oglasio se saopćenjem, a kako kaže ponukan objavama u bosanskohercegovačkim medijima u kojima je proteklih dana iznešen ogroman broj neistina a sve je krenulo objavom nedovršene rezolucije Bundestaga o BiH koja je ili greškom ili namjerno završila u medijima sa svrhom da izazove rasprave, što je uspjela.

"Osim što su interne informacije u pitanju još gore od svega je da se u medijima krivo i zlonamjerno iznose dezinformacije i neopravdane optužbe adresirane na mene te meni potpuno nepoznato bosanskohercegovačko udruženje u Njemačkoj koje širi iskrivljene informacije. Naime sama rezolucija nije bila uopće na dnevnom redu rasprave u Bundestagu pa tako nije mogla biti niti povučena već je bila u procesu usuglašavanja što je potpuno normalno u radu jednog demokratskog parlamenta.

Prije objave u medijima mene niko nikada nije kontaktirao zato nije mi jasno od koga dobivaju ovakva udruženja informacije pogotovo nije mi jasno kako su došli do zaključka ako je neko mišljenja da je BIH u zatočeništvu triju nacionalista, da ga se proziva da je proruski orijentiran.

Dakle rezolucija je prije svega namijenjena da se da podrška demokratskim procesima i demokratskim vrijednostima, maksimalna pomoć BIH na putu u demokratske držve EU a na drugoj strani moramo paziti da se ne zloupotrebi od nacionalista u predstojećoj izbornoj kampanji jer upravo dezinformiranje javnosti o ovoj rezoluciji govori kako se pokušava zloupotrijebit.

Kod daljnje procedure odnosno sugestije na rezoluciju ne odlučuje Juratović već je to jednoglasna odluka radne grupe za Europska pitanja", istakao je u reakciji Juratović.

Podsjećamo, bosanskohercegovačka dijaspora u Njemačkoj, okupljena oko organizacije Pangea, prozvala je poslanika Bundestaga Josipa Juratovića da promovira proruske stavove i opstruira usvajanje rezolucije o Bosni i Hercegovini u njemačkom parlamentu. 

U pismu upućenom kopredsjedavajućem Socijaldemokratske partije Njemačke (SPD) Larsu Klingbeilu oni apeliraju da se tekst rezolucije nađe u parlamentarnoj proceduri. No, Juratovićev otpor mogao bi dovesti do toga da se to ne desi.


(Patria/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.