25.5.2022. 18:46
0
Sigurnosne agencije BiH od Rusije traže pomoć da bi se identifikovale osobe koje su dojavile bombe
Sigurnosne agencije BiH službeno su od ruskih vlasti zatražile pomoć kako bi se identifikovale osobe koje su poslale prijeteće poruke svim školama u Sarajevu. Prijeteće e-mail poruke su upućene putem ruskog servisa Yandex, piše Istraga.ba.

Većina KDZ pregleda je završena.

Potvrdilo se kako se radi o lažnim dojavama.

"Kada su u pitanju dojave u Sudu i zgradi Općine Centar također se radi o lažnim dojavama. Policija poduzima mjere i radnje na pronalasku usobe koja je uputila te lažne dojave. Radilo se o telefonski dojavam, a kada govorimo o školama – prijetnje su upućene mailom van Bosne i Hercegovine", kazao je Mirza hadžiabdić iz MUP-a KS.

Prva saznanja govore, prema tvrdnjama MUP-a to da prijetnje dolaze izvan BiH, ali ne mogu govoriti o motivima. jedino je isključeno da se radi o klasičnim dojavama bombi kada se završava školska godina, ili kada se trebaju raditi kontrolni…

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.