26.5.2022. 15:34
0
Bevanda se oglasio nakon sjednice Vijeća ministara BiH: Nisam blokirao odluku o finansiranju izbora, to su zlonamjerne informacije
Ministarstvo finansija i trezora BiH oglasilo se saopćenjem za javnost povodom današnje sjednice Vijeća ministara naše zemlje.

Iz Bevandinog ministarstva tvrde kako su u javnost plasirana "netačna, neprovjervena i zlonamjerna informacija da je blokirao donošenje odluke o finansiranju opštih izbora".

On tvrdi kako na današnjoj sjednici nije bilo riječi o finansiranju izbora niti da je takva odluka bila tema rasprave.

- Tempirano objavlijivanje inforamcije koje se odnose na mene i moj rad traje u kontinuitetu i nije slučajnost ali još je važnije da se na ovaj način derogira i Vijeće ministara BiH kao institucija koja donosi važne odluke i stvara atmosfera koja ometa normalan rad, navodi se u saopćenju.

Oni su izrazili zadovoljstvo zbog usvajanja Dokumenta okvirnog budžeta za period 2022. do 2024. godine čime je ispunjen zakonski preduslov da Vijeće ministara BiH, kako kažu, vrlo brzo iz Ministarstva finansija i trezora dobije budžet za 2022. godinu kako bi započela procedura njegovog usvajanja.

- Ministarstvo finansija i trezora i ja lično nastavljamo raditi u skladu sa Ustavom i zakonom u vjeri da samo tim putem, možemo doprinijeti boljitku BiH i neometanom funkcionisanju svih institucija, zaključili su.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.