29.5.2022. 21:13
0
Članovi Zajednice stradalih u Uborku odali počast stradalim Bošnjacima i Hrvatima tokom rata
U okviru programa obilježavanja 30. godišnjice od zločina na Uborku i Sutini kod Mostara danas su članovi Zajednice porodica žrtava ubijenih na Uborku i Sutini 1992. i Udruženja građana civilnih žrtava rata Mostar posjetili Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida u Sarajevu.

Nakon posjete Muzeju članovi su položili cvijeće na spomeniku ubijenoj djeci Sarajeva. U poslijepodnevnim satima upriličena je posjeta spomenicima ubijenim civilima u Grabovici i Raštanima kod Mostara.

Program obilježavanja 30.godišnjice podržali su Grad Mostar, Vlada HNK, Federalno ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe i BH Telecom.

Posjetom spomen obilježjima na Uborku, Sutini i Zaliku 13. juna obilježit će se 30. godišnjica od prvog i najvećeg zločina nad mostarskim civilima bošnjačke i hrvatske nacionalnosti.

Za zločine na Uborku i Sutini još uvijek niko nije odgovarao pred nadležnim sudovima, 12 osumnjičenih za zločine više nisu među živima, a nedavno je preminuo i Redžep Karišik jedini preživjeli svjedok zločina na Uborku.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.