30.5.2022. 8:55
0
"Kada je počeo sukob u Ukrajini, krenuo je napad na RS i srpski narod koji vodi političko Sarajevo uz pomoć Zapada"
"Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i SNSD vode politiku u interesu RS-a i u interesu srpskog naroda", rekao je savjetnik za unutrašnju politiku člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda Radovan Kovačević za RTRS.

Kovačević je kazao da Dodik vodi politiku i u interesu BiH.

- Građani bi trebalo da prepoznaju da onog trenutka kada je počeo sukob u Ukrajini, da je krenuo napad na Srpsku i srpski narod u BiH - kazao je Kovačević.

- Taj napad vodi političko Sarajevo i oni imaju podrški Zapada. Danas bošnjački političari krše Ustav i zakone i sve to možemo da vidimo. To čak nailazi na odobravanje od dijela međunarodne zajednice - naveo je Kovačević.

Kovačević tvrdi da jedan dio međunarodne zajednice to podržava samo zato što politika RS-a i Dodika nije poslušnička.

- Srpska sa Dodikom vodim jednu autentičnu politiku - dodao je Kovačević.

Komentirao je i posljednju odluku Ustavog suda BiH koji je osporio pojednine odredbe akata NSRS-a.

- Isti zadatak napada na Srpsku ima i Ustavni sud BiH, koji je opet donio odluke preglasavanjem. Izgleda da Hrvati i Srbi "ne znaju da čitaju sopstveni Ustav" - kazao je Kovačević.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.