30.5.2022. 15:08
1
HDZ-u i Čoviću se odjednom žuri: Pozivaju VM BiH da usvoji Nacrt budžeta za 2022.
Nakon upućivanja Nacrta budžeta od strane Ministarstva finansija i trezore BiH u petak 27. maja 2022. ispunjen je zakonski normativ u procesu usvajanja budžeta BiH čime su ispunjeni uvjeti za daljnje procedure, navode danas iz HDZ BiH čiji je ministar Vjekoslav Bevanda i uputio Nacrt budžeta u proceduru.

"Hrvatska demokratska zajednica BiH poziva Vijeće ministara na žurno usvajanje kako bi se stvorili pretpostavke za ubrzano usvajanju proračuna. Kao i u prethodnom razdoblju, nastavljamo biti predvodnici politike vladavine zakona i pravne države u svim procesima koji su važni za Bosnu i Hercegovinu", navode iz HDZ BiH. 

Podsjećamo, Centralna izborna komisija BiH raspisala je Opće izbore 4. maja, a rok za obezbjeđivanje finansijskih sredstava bio je 19. maj. Zbog glasanja protiv dva puta ministara iz HDZ-a Vijeće ministara BiH nije moglo usvojiti Odluku o izdvajanju 12,5 miliona KM iz akumuliranih sredstava kako bi CIK proveo neophodne aktivnosti. 

Ako bi u ovoj sedmici Vijeće ministara BiH usvojilo Nacrt budžeta on ide dalje u Predsjedništvo BiH koje ga upućuje na usvajanje PS BiH. 


(Patria/Admir O.)

HDZCovic
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.