31.5.2022. 16:26
0
Uskoro parkovske klupe na sarajevskom izletištu Stojčevac
Mehanizacija preduzeća Park i radna ekipa danas su na sarajevskom izletištu Stojčevac počele realizaciju velikog projekta ugradnje i postavljanja parkovskih klupa i korpi.

- Izletnici će već za nekoliko dana imati mjesto za predah tokom šetnje od Stojčevca prema Vrelu Bosne i nazad, ali i tokom samog boravka na Stojčevcu - kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP "Park" Aldijana Hamza.

Naime znajući da preduzeće Park u svim sastavu ima i pogon za vlastitu proizvodnju parkovskog mobilijara, prije svega klupa i korpi, Općina Ilidža angažirala je ovo preduzeće na montaži i postavljanju 80 parkovskih klupa i 60 parkovskih korpi za sitni otpad.

- Danas su počeli radovi na pripremi zemljišta u aleji koja povezuje Stojčevac i Vrelo Bosne, a već sutra počinje i ugradnja prvih klupa. Na toj dionici bit će postavljeno ukupno 26 parkovskih klupa, a ujutro počinje montaža prvih betonskih postolja. Nakon toga slijedi ugradnja štafli. Prestali dio klupa odnosno 54 klupe bit će postavljene uz staze za šetnju na samom izletištu Stojčevac - kazala je Hamza.

Ukupno će računajući i aleju i samo izletište Stojčevac biti bogatiji za 50 parkovskih klupa bez naslona i 30 klupa s naslonom.

- Nove parkovske korpe prema projektu bit će dodatni dio uređenja i obogaćivanja, ali i zaštite čistoće mjesta za odmor i šetnju. U neposrednoj blizi klupa bit će ugrađene i korpe za sitni otpad kako bi izletište bilo što urednije i čistije nakon cjelokupne obnove koju Općina na ovom lokalitetu realizira u posljednje vrijeme - kazala je Hamza.

Izvođač svih radova na postavljanju novog parkovskog mobilijara je preduzeće Park, a finansira ih Općina Ilidža kroz Sporazum o ovogodišnjoj saradnji.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.