1.6.2022. 17:47
0
Goražde: MUP-u BPK stigla dojava o podmetnutim eksplozivnim napravama
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Bosanskopodirnjskog kantona (BPK) u 14.48 sati putem maila dobilo je prijetnju o postavljenim eksplozivnim napravama - potvrdio je resorni ministar Armin Mandžo.

Dodao je da je mail naslovljen na ministra unutrašnjih poslova i premijerku BPK-a Aidu Obuću.

- U mailu ispisanom ćirilicom napisano je - Zgrada je minirana. Na ovaj korak su nas natjerale vlasti BiH svojom antiruskom politikom i nasrtajem na naš bratski srpski narod u RS-u. NATO vam neće pomoći. Utičite na svoju vladu ako ne želite, kao u Ukrajini. S poštovanjem FSG" - precizirao je Mandžo.

Naglasio je da se, s obzirom na sadržaj poruke, nije  moglo procijeniti  o kojoj zgradi se radi, te je odmah izvršena evakuacija.

- Angažovali smo jedinice Uprave policije, ispraznili smo MUP, obustavili saobraćaj i obližnje ugostiteljske objekte te spriječili kretanje pješaka u blizini. Obavljen je KDZ pregled i u MUP-u ništa nije pronađeno, sada se trenutno pregled vrši u zgradi Vlade BPK-a. Ovo je djelo terorizma  te smo obavijestili i Federalnu upravu policije koja se bavi cyber kriminalom, da uz našu saradnju, poduzmu aktivnosti iz svoje nadležnosti - kazao je ministar unutrašnjih poslova BPK-a.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.