2.6.2022. 10:26
0
Ivana Marić podnijela ostavku na mjesto predsjednice NO Kamernog teatra
Vladi KS sam predala svoju neopozivu ostavku na mjesto predsjednice Nadzornog odbora JU Kamerni teatar 55. Nakon što Skupština KS nije prihvatila Izvještaj Kamernog teatra za 2021. godinu, osjetila sam moralnu odgovornost da, kao potpisnik jednog dijela tog Izvještaja, podnesem ostavku, navela je Ivana Marić na društvenim mrežama, navodi Avaz.

- Ne želim ulaziti u razloge zbog kojih zastupnici većine nisu prihvatili Izvještaj, iako je Vlada KS tj. nadležna ministarstva preporučili njegovo usvajanje s obzirom da je program rada realiziran, a da je finansijski izvještaj bez zamjerki. Podnošenjem ostavke želim ubrzati proceduru imenovanja novog predsjednika NO, kako bi taj proces protekao što brže, tako da ni uposlenici ni institucija ne trpe posljedice zbog promjene upravljačkih struktura - rekla je Marić.

Iskoristila je priliku i da se zahvali Vladi na povjerenju.

- Zahvaljujem se Vladi Kantona Sarajevo na ukazanom povjerenju, a novoj upravi želim mnogo uspjeha u radu kako bi Kamerni teatar 55 ostao mjesto okupljanja, edukacije i druženja za sve svoje posjetioce. Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam dobila priliku da svoje iskustvo i znanje podijelim sa sjajnim timom ove, meni jako drage, pozorišne kuće, koja se može ponositi brojnim, vrhunskim predstavama - poručila je.

Kaže da je honorar od 800 KM, koji je dobila za oko godinu dana na ovoj funkciji donirala u humanitarne svrhe, kao što je i najavila.

- I za kraj jedno pojašnjenje. Ovo nije bilo moje radno mjesto, već samo predsjedavanje nadzornim odborom, koji se sastaje par puta godišnje. Moje radno mjesto je i dalje u organizaciji za koju radim zadnje 24 godine - zaključila je, prenosi Avaz. 


(Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.