7.6.2022. 11:29
0
Nova dojava o bombi u BiH: Najavljeno da će eksplodirati u 12 sati
Glasnogovornik Policije USK Adnan Beganović potvrdio je zaprimljenu dojavu o postavljanju eksplozivne naprave u Prvoj srednjoj školi u Velikoj Kladuši. Pripadnici Policijske stanice Velika Kladuša već su evakuisali sve učenike i kompletno osoblje, a u toku je kontradiverzioni pregled objekta.

Zaposlenici Radija Velika Kladuša negdje iza sedam sati ujutro, obavijestili su nas o primitku e-maila sa prijetećim sadržajem. U poruci je navedeno kako je u Prvoj velikokladuškoj srednjoj školi postavljena eksplozivna naprava, odnosno da će ona biti aktivirana između 10 i 12 sati. Policijski službenici su odmah preuzeli i pregledali prijeteću poruku, te adekvatno postupili. Srednjoškolska zgrada hitno je evakuisana i u toku je KDZ pregled, izjavio je Beganović.

Naglašeno je kako su policijski službenici ovakvu poruku shvatili maksimalno ozbiljno, te da su u skladu s tim i profesionalno postupili. Bez obzira na prethodne brojne lažne dojave širom Bosne i Hercegovine, pristupilo se detaljnom pregledu i provjeri objekta.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.