8.6.2022. 16:42
0
Džaferović o sjednici Predsjedništva BiH: Dodik je nervozan i pokušava nas isprovocirati. Tražio je moju smjenu i to nije uvršteno na dnevni red
Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, obratio se javnosti na press konferenciji nakon današnje sjednice Predsjedništva BiH.

Nacrt budžeta za 2022. godinu podržan je na današnjoj sjednici, ali Džaferović naglašava kako CIK ne mora čekati njegovo usvajanje.

- Centralna izborna komisija (CIK) ima novac odlukom visokog predstavnika Christiana Schmidta, ne mora čekati usvajanje budžeta, rekao je Džaferović.

Poručuje da su svi dužni provesti odluku koju je jučer nametnuo Christian Schmidt.

- Mislim da je Predsjedništvo BiH uradilo kako treba i usvojilo Nacrt budžeta. To kako će Parlament… Kada su izbori u pitanju i novac za izbore, odluka visokog predstavnika važi i CIK i svi su dužni da provedu tu odluku i tu nema dileme, kazao je on.

Govoreći o Dodikovom ponašanju na današnjoj sjednicu, Džaferović kaže da je lider SNSD-a nervozan.

- Milorada Dodik je prilično nervozan čovjek i sada se pravda za politiku koji vodi. Pokušava da nas isprovocira, a mi mu ovako odgovaramo. Predlagao je da Predsjedništvo BiH bez ikakve analize pristupi ‘Otvorenom Balkanu’. Ne ide su ‘grlom u jagode’. Moramo znati šta je sa tržištem i puno je tu pitanja, ističe Džaferović.

Dodao je da je Dodik na današnjoj sjednici tražio njegovu smjenu.

- Tražio je moju smjenu i to mu nije uvršteno na današnji dnevni red sjednice Predsjedništva. Tražio je nešto oko visokog predstvanika i to mu nije uvršteno na dnevni red, rekao je on.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.