13.6.2022. 21:21
0
Počeo upis u srednje škole u Tuzlanskom kantonu
Sukladno odluci Vlade Tuzlanskog kantona danas je počeo upis u srednje škole na području ovog kantona.

Vlada TK je ranije usvojila Plan upisa učenika u prvi razred srednjih škola za školsku 2022./2023. godinu, kojim se u 30 srednjih škola Tuzlanskog kantona omogućava upis ukupno 4.992 učenika.

Planom je najviše učenika za upis predviđeno u tehničke škole, njih 2.472.

Po planiranom broju učenika za upis slijede stručne škole, u koje je planiran upis 1.680 učenika, gimnazije, gdje je predviđen upis 744 učenika, a u umjetničke škole je predviđen upis 96 učenika.

Prvi upisni rok traje do 15. juna, a drugi upisni rok je predviđen od 20. do 22. juna, te treći upisni rok za učenike i učenice devetog razreda osnovne škole koji su upućeni na popravni ispit u avgustovskom roku i učenici i učenici koji se nisu upisali u prvom i drugom upisnom roku mogu se upisati u srednju školu od 27.6.2022. godine do 31.8.2022. godine.

Učenici se mogu upisati u srednje škole koje poslije drugog upisnog roka nisu primile planirani broj učenika.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.