24.6.2022. 15:37
0
Kojović: Ako pobijedimo na izborima, 14 prioriteta ćemo usvojiti za tri mjeseca. Ako ne, lično preuzimam odgovornost
Zastupnik u Parlamentu BiH i bivši predsjednik Naše stranke Predrag Kojović obećao je da će opozicija, ako pobijedi na izborima, usvojiti 14 prioriteta EU za tri mjeseca.

Kojović je to kazao u kontekstu nedobijanja kandidatskog statusa za BiH.

“BiH nije dobila kandidatski status. Direktno odgovorni za to (svako na svoj način) su SDA, HDZ i SNSD. SDA je HDZ-u i SNSD-u (zašto?) dao potpunu moć u Domu naroda, a oni su glasali protiv zakona koji su bili uslov za kandidatski status BiH u EU”, naveo je Kojović.

Kazao je da bi kandidatski status mnogo značio za BiH.

“Kandidatski status bi značio ne samo milione i milione eura za BiH, nego i reforme za bolju i pravedniju BiH. Uzalud je skretanje pažnje lažnim vijestima i ‘lovom na vještice'”, istakao je Kojović te obećao:

“Građani u KS su progledali, u oktobru će i svi drugi. Ako opozicija pobijedi, 14 prioriteta će biti usvojeno u prva tri mjeseca nove većine. Ako ne bude, ja lično ću preuzeti odgovornost”.

(A. Balićevac)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.